Workshop
                   

A legközelebbi workshopot május-június környékén tervezzük.
Amint megvan az időpont, kiírom.

         

Ilyen volt a "TAVASZI ÉBREDEZÉS", a művészetterápia és a coaching ötvözésében megtartott, kettős vezetésű, online workshop márciusban

Lemondások miatt kisebb létszámmal kezdtük a workshopot.
Aztán, ahogy telt az idő és elmerültünk a művészetterápiás gyakorlatokban, beszélgettünk a coaching kérdések kapcsán, egyre többen lettünk. Nem csoport résztvevőkben, hanem érzésekben, élményekben, ráébredésekben, meglátásokban. És a gondolatokban, emlékekben megjelent vagy felidézett személyekben.
Alkottunk zenére, ismerkedtünk asszociációs kártyákkal, körbejártuk az alap és az újonnan felmerült témákat coaching eszközökkel - az idő pedig elrepült közben.
Köszönöm a résztvevőknek a felemelő, tanulságos, szívet is megmelengető estét!

Fekete Cecília Coach
Színes szív - művészetterápia          


                                


                                                                              ******


A novemberi Workshopon készült alkotások
A novemberi Workshopon készült alkotások


A Színes szív workshopokról:
Általában egy alkalmas, 3 órás csoportba várom a művészetterápia iránt érdeklődőket, Solymáron.

Mindig van kiindulási témánk (volt már a nyár, a nyaralás, majd az ünnep; ezek minden szépségével, de a hozzájuk kapcsolódó elvárásokkal is), amelyet körüljárunk és a hozzá kötődő pozitív vagy akár negatív érzéseket is kibontjuk. Ezen kívül pedig behozhatnak a csoporttagok bármit, ami foglalkoztatja őket - akár a kiinduló témán túl is.
Mivel ez egy egyszeri csoport, nagyon mélyre nem megyünk - arra a 10-12 alkalmas zárt csoportok alkalmasak - azonban pici kapuk kinyílhatnak és akár bizonyos blokkok is oldódhatnak egy ilyen eseményen.

Mi történik az alkalmon?
Kicsit beszélgetünk, kicsit alkotunk, kicsit játszunk - például az asszociációkkal -, és a végén közösen megnézzük, hogy a kiindulástól nézve hová is jutottunk.

Helyszín: Hurrá Hétfő Közösségi Iroda
2083 Solymár, Templom tér 21. (hurrahetfo.hu)

Jelentkezni, részvételi szándékot jelezni (vagy zárt csoportba jelentkezni) itt tudtok:

https://www.szines-sziv.hu/lepj-velunk-kapcsolatba/

(Maximum létszám általában 10 fő.)

Az időpontváltozás jogát a szervező és a helyszín fenntartja.

A két varázsszó: alkotás és kapcsolódás

Az alkotás csodája mindenhol, mindenkor megjelenhet - és ez az erő, ez az a varázs, amely új meglátásokat-, felismeréseket, másféle nézőpontokat - valamit lehetséges megoldásokat is hozhat.

Így ír erről Kocsis Gábor coach, harcművész-mester, űrkutató mérnök, stroke túlélő, aki egyben a Használd fel.hu oldal alapítója, szerzője is:

Az alkotás csodája

"A csapások egy része már akkor ért, amikor a hasznaldfel.hu oldalam már megszületett. Írtam akkor is, amikor szerelmes voltam, írtam akkor is, amikor elhagytak, írtam akkor is, amikor örültem az életnek, írtam akkor is, amikor a halál könyörtelenül megmutatta magát.
Az alkotás nemcsak önkifejezés, hanem az igazi mélypontoknál kapaszkodó is.
Amikor teszel valamit, aminek önmagadnál nagyobb célja van (ez nemcsak egy másokat segítő írás lehet, hanem bármilyen alkotó tevékenység), akkor a problémáid zsugorodni kezdenek. Ha valami új dologba kezdesz, akkor pedig még az újdonság hatása is segít neked ebben."

                                                                                  ******

A csoport erejének az ott és az akkor születő kapcsolódás nagyon fontos része. Ez az érzés, ami erőt ad ahhoz, hogy megnyíljunk, valamint, ez az, ami megtart és támogat a csoportfolyamat során. Az alkalmak után, a csoport végén pedig nem tűnik el, nem szűnik meg - onnantól már a sajátunkká, a saját erőforrásukká válhat.

Kocsis Gábor az alábbi módon fogalmazta meg ezt:

A kapcsolódás varázsa

"Varázsnak mondom, mert hatalmas változásokat tudunk hozni egymás életébe már azzal is, hogy jelen vagyunk a másik számára. Amikor mélyen vagy és mindenkitől elzárkózol, általában akkor van a legnagyobb szükséged arra, hogy kapcsolódj. A barátaiddal, akikben megbízol. Ismerősökkel, akiket új oldalukról ismerhetsz meg. Ismeretlenekkel, akik megmutatják a világ sokszínűségét neked. Kapcsolódj emberekkel, állatokkal, növényekkel, és megnyílik a világ előtted. Pontosabban rájössz, hogy mindig is nyitva volt. :-)"